Bilo bi šteta da biljke krepaju

“Bilo bi šteta da biljke krepaju” drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje. 

Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drama je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične. 

Rad na postavljanju drame “Bilo bi šteta da biljke krepaju” započeo je u svibnju 2019. godine nekonvencionalnim koncertnim čitanjem u prostoru kafića. U drugoj fazi projekta kroz desetak izvedbi glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u otvorenoj scenskoj komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem istraživali su međusobne profesionalne odnose u potrazi za zadovoljavajućom reprezentacijom drame u kazališnom prostoru. 

U listopadu 2020. godine započinjemo treću fazu projekta u kojoj na pozornici ostaju glumci a u fokusu istraživanja je odnos glumca i dramskog teksta u izvedbi. 

autor drame:
Ivor Martinić
izvode:
Maja Posavec i Pavle Vrkljan 
oblikovatelj svjetla:
Alen Marin 
producenti:
Romana Brajša i Petar Cvirn 
asistentice produkcije:
Laura Pribanić i Hana Zrnčić Dim 
dizajner:
Pavao Kuharić
fotografkinja:
Karla Jurić 
produkcija:
TeatruM, T25 i KunstTeatar 
premijera:
10. studenog 2019., KunstTeatar
trajanje:
70 min 

Predstave se izvode u Kunst Teatru
Dubovačka 1 / Okićka 11
osim ako nije drugačije navedeno

Ulaznice na ulaznice.hr