Jackpot

Nova predstava Ivora Martinića „Jackpot“ generacijska je priča o prijateljstvu, ljubavi, odnosima i kompromisima. Sanja i ljubavni par Goran i Sara dugogodišnji su prijatelji koji su zajedno zakoračili u kasne tridesete. Pripadaju generaciji koja je već pomalo umorna od života i iscrpljena od svakodnevne borbe za bolju egzistenciju, generaciji koja racionalno planira svoju budućnost, bez puno mladenačkih iluzija. No, kada Goran zaokruži prave brojeve na loto listiću te Sara i on osvoje jackpot u velikom iznosu, njihov se odnos sa Sanjom nepovratno mijenja. Računice postaju nepokolebljive, želje velike, a očekivanja iznevjerena. Baveći se raspadom jednog prijateljstva „Jackpot“ postavlja pitanje možemo li se zaista radovati uspjehu naših prijatelja koliko god on bio slučajan? Vjerujemo li zapravo u snagu prijateljstva? Biramo li samo one prijatelje s kojima nam je lakše biti nesretan? Možemo li prijatelje uopće odabrati? I postoji li uopće pravo prijateljstvo?
„Jackpot“ je ujedno i nastavak rada dramatičara Ivora Martinića na vlastitom predlošku u suradnji sa svim sudionicima procesa. Autoironijski preispitujući svoju poziciju autora koji tekst inicijalno pisan za film postavlja u kazalištu, Ivor Martinić bavi se specifičnostima i razlikama filma i kazališta. Ispisujući na sadržajnoj razini priču o odnosu prijateljstva, na formalnoj razini pokušava detektirati što sve čini odnos između onoga što se događa u vremenu između akcije i reza te mehanizma koji to vrijeme okružuje.

Zahvale:
Satiričko kazalište Kerempuh, Sonja Kovačić, Ivan Penović, Alen Marin, Neno Belan, Vanja Jambrović, Maja Posavec, Dino Ljuban, Tin Rožman, Robert Salčić, Vedrana Klepica, Nerma Mehadžić, Selma Mehadžić, Nikolina Židek.

U predstavi se koristi pjesma Nene Belena „Ponoćna zvona“.

 

autor i redatelj
Ivor Martinić
dramaturginja
Jelena Kovačić
izvođači
Sanja Milardović, Iva Jerković, Silvio Vovk, Ksenija Marinković (na videoprojekciji)
snimateljica videomaterijala
Magdalena Ptiček
snimateljica tona
Sunčica Ana Veldić
asistent snimateljice tona
Dominik Čović
oblikovatelj svjetla
Igor Markić-Nikolac
producenti
Ivor Martinić, Romana Brajša
asistentice produkcije
Hana Zrnčić Dim, Dina Tudor
fotografi
Karla Jurić, Ivor Martinić
dizajn
Verlauf
produkcija
umjetnička organizacija T25 i KunstTeatar
premijera
17. studenog 2022.
trajanje
60 minuta

Predstave se izvode u Kunst Teatru
Dubovačka 1 / Okićka 11
osim ako nije drugačije navedeno

Ulaznice na ulaznice.hr